Praktyki w Grecji cz.4
Czwarty dzień praktyk rozpoczął się słonecznie i pasjonująco. Grupa gastro od samego rana przygotowywała się do serwisu obiadowego przygotowując sznycle, dania obiadowe, lunch boxy. Przeprowadzali również inwentaryzację magazynu produktów suchych i chłodzonych. Tworzyli zapotrzebowanie na produkty spożywcze. Rolnicy wybrali się na plantację kiwi. Chłopcy zajmowali się oceną przed zbiorczą owoców, ich zbiorem oraz magazynowaniem przed sprzedażą. Hotelarzy pochłonęło przygotowanie dokumentacji recepcji, organizowanie i planowanie pracy w dziale służb pięter oraz organizowanie usług dodatkowych. Weterynaria w dniu dzisiejszym otoczyła opieką psa. Wykonała szczepienia przeciwko chorobom przenoszonym przez komary i inne insekty; zabieg sterylizacji oraz chipowania. Grupa informatyków na zajęciach składała kable UTP i sprawdzała, czy są sprawne. Następnie wysłuchała prezentacji o rodzajach i zastosowaniach kabli.