Prakryki w Grecji cz.3
Mimo deszczowej pogody i modyfikacji planów, trzeci dzień praktyk był bardzo intensywny. Hotelarze obsługiwali segment housekeepingu oraz segment recepcyjny wdrażając procedurę check-out gościa hotelowego. Rolnicy natomiast dokonywali serwisu uszkodzonych narzędzi i maszyn rolniczych oraz zakupu niezbędnych elementów do uzupełnienia braków w sprzęcie do prac polowych. Gastronomia odbywała dzisiejszą praktykę w obszarze kuchennym zgodnie z zasadami bezpiecznej i higienicznej pracy na stanowisku kucharza. Poznała dział produkcji i ekspedycji dan i napojów. Wdrażała zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP). Informatycy korzystali z programów antydesk oraz puTTY. Uczyli się podstawowych zasad korzystania z nich oraz łączyli ze sobą swoje urządzenia. Grupa weterynarzy obserwowała i uczestniczyła w zabiegu sterylizacji kota. Innowacja była technika mniej inwazyjna ( zapewniająca mniejsze odczuwanie bólu po wykonanym zabiegu). Został również wykonany tatuaż informujący, że zwierzę przeszło zabieg. Wystąpiły komplikacje w postaci zatrzymania akcji serca, ale udało się przywrócić funkcje życiowe i zwierzę bezpiecznie wróciło na wolność.