Praktyki w Grecji cz.2
We wtorek 17 września nasi uczniowie rozpoczęli drugi dzień praktyk zawodowych. Grupa rolników skupiła się na zabiegach pielęgnacyjnych plantacji winogron, demontowała konstrukcje oraz pracowała nad systemem nawadniającym. Uczniowie weterynarii uczestniczyli w zabiegu kastracji bezdomnego kota, a także zapoznali się z wyposażeniem gabinetu weterynaryjnego. Wysłuchali również wykładu dotyczącego greckich procedur prawnych w przypadku bezdomnych zwierząt. Chłopcy z technikum hotelarskiego zapoznali się z programem komputerowym obsługi gości. Ćwiczyli rezerwacje meldunkowe oraz sporządzali dokumentację związaną z pracą służby pięter. Grupa informatyków wysłuchała wykładu o popularnym software, programach do przywracają danych. Uczniowie gastronomii pracowali w dwóch grupach; grupa pierwsza przygotowywała desery owocowe, zajmowała się obróbką wstępną owoców oraz serwisem obiadowym. Grupa druga była odpowiedzialna za desery wieczorne, kremy kakaowe oraz serwis w porze kolacji.