wrz 22 20

8 dzień praktyk 21-09-2020

Po południu odbyły się wspólne zajęcia dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych, technikum rolniczego oraz technikum hotelarskiego, podczas których została zaprezentowana tradycyjna metoda sporządzania tsipouro, czyli wysokoprocentowego napoju alkoholowego sporządzanego z wytłoków powstających przy produkcji wina. Była też okazja uczestniczenia w przetwórstwie winogron, które w pocie czoła zbierali przed południem „nasi rolnicy”. Uczniowie chętnie brali udział w tłoczeniu winogron, które poprzedzone było degustacją owoców. Wizyta w przetwórni zakończyła się wspólnym grillowaniem.

jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
IMG_20200921_164847
IMG_20200921_164852
IMG_20200921_164918
IMG_20200921_165056
IMG_20200921_165605
IMG_20200921_165649
IMG_20200921_171746
previous arrow
next arrow
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
jhdr
IMG_20200921_164847
IMG_20200921_164852
IMG_20200921_164918
IMG_20200921_165056
IMG_20200921_165605
IMG_20200921_165649
IMG_20200921_171746
previous arrow
next arrow

Uczniowie technikum weterynaryjnego kolejny raz odwiedzili stajnię. Oprócz pielęgnacji koni i sprzątania boksów była możliwość podejrzenia pracy kowala, który rozczyszczał kopyta oraz podkuwał konie.

119953751_3497172280325763_3943958934222146634_n
119954376_3497171370325854_8886153694237507586_n
119955159_3497171246992533_9128220539960274584_n
119959536_3497170806992577_8914631881801181108_n
119961736_3497171826992475_6534952793530635204_n
119965193_3497172093659115_7009562679191345699_n
119965520_3497170933659231_8103734190877385553_n
119971799_3497172153659109_2196134525328566271_n
119971803_3497171973659127_8278572646255729321_n
119975148_3497171673659157_2451569747596983584_n
119985214_3497171483659176_2033797053984471469_n
119990033_3497171103659214_5872323524514629083_n
previous arrow
next arrow
119953751_3497172280325763_3943958934222146634_n
119954376_3497171370325854_8886153694237507586_n
119955159_3497171246992533_9128220539960274584_n
119959536_3497170806992577_8914631881801181108_n
119961736_3497171826992475_6534952793530635204_n
119965193_3497172093659115_7009562679191345699_n
119965520_3497170933659231_8103734190877385553_n
119971799_3497172153659109_2196134525328566271_n
119971803_3497171973659127_8278572646255729321_n
119975148_3497171673659157_2451569747596983584_n
119985214_3497171483659176_2033797053984471469_n
119990033_3497171103659214_5872323524514629083_n
previous arrow
next arrow

Uczniowie technikum informatycznego uczestniczyli w zajęciach z tworzenia aplikacji na platformie Arduino, które następnie były wykorzystywane w programowalnych modułach elektronicznych.

IMG_20200921_095545
IMG_20200921_095811
IMG_20200921_100025
IMG_20200921_100153
IMG_20200921_102035
previous arrow
next arrow
IMG_20200921_095545
IMG_20200921_095811
IMG_20200921_100025
IMG_20200921_100153
IMG_20200921_102035
previous arrow
next arrow

Kolejny tydzień praktyk rozpoczęli uczniowie technikum rolniczego. Najpierw było krótkie zwiedzanie winnicy, a następnie uczniowie aktywnie uczestniczyli w zbiorach winogron.

Zespół Szkół im. Leokadii Bergerowej w Płocku

ul. Kutnowska 30, 09-402 Płock

e-mail: zsrberg@poczta.onet.pl

Szkoła dla młodzieży

tel/fax: (24) 268-72-74


Szkoła dla dorosłych

tel: (24) 268-96-94

Rozkład dzwonków:

1. 08:00 - 08:45

2. 08:50 - 09:35

3. 09:40 - 10:25

4. 10:35 - 11:20

5. 11:30 - 12:15

6. 12:25 - 13:10

7. 13:25 - 14:10

8. 14:15 - 15:00

Projekt i realizacja strony: Michał Okoński, Mateusz Rybicki, Jakub Mikołajczyk kl. IV Ti (2016-2020) © ZSBERG | 2019

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie ZGODA