Wrz 22 20

8 dzień praktyk 21-09-2020

Po południu odbyły się wspólne zajęcia dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych, technikum rolniczego oraz technikum hotelarskiego, podczas których została zaprezentowana tradycyjna metoda sporządzania tsipouro, czyli wysokoprocentowego napoju alkoholowego sporządzanego z wytłoków powstających przy produkcji wina. Była też okazja uczestniczenia w przetwórstwie winogron, które w pocie czoła zbierali przed południem „nasi rolnicy”. Uczniowie chętnie brali udział w tłoczeniu winogron, które poprzedzone było degustacją owoców. Wizyta w przetwórni zakończyła się wspólnym grillowaniem.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Uczniowie technikum weterynaryjnego kolejny raz odwiedzili stajnię. Oprócz pielęgnacji koni i sprzątania boksów była możliwość podejrzenia pracy kowala, który rozczyszczał kopyta oraz podkuwał konie.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Uczniowie technikum informatycznego uczestniczyli w zajęciach z tworzenia aplikacji na platformie Arduino, które następnie były wykorzystywane w programowalnych modułach elektronicznych.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Kolejny tydzień praktyk rozpoczęli uczniowie technikum rolniczego. Najpierw było krótkie zwiedzanie winnicy, a następnie uczniowie aktywnie uczestniczyli w zbiorach winogron.

Zespół Szkół im. Leokadii Bergerowej w Płocku

ul. Kutnowska 30, 09-402 Płock

e-mail: zsrberg@poczta.onet.pl

Szkoła dla młodzieży

tel/fax: (24) 268-72-74


Szkoła dla dorosłych

tel: (24) 268-96-94

Rozkład dzwonków:

1. 08:00 - 08:45

2. 08:50 - 09:35

3. 09:40 - 10:25

4. 10:35 - 11:20

5. 11:30 - 12:15

6. 12:25 - 13:10

7. 13:25 - 14:10

8. 14:15 - 15:00

Projekt i realizacja strony: Michał Okoński, Mateusz Rybicki, Jakub Mikołajczyk kl. IV Ti (2016-2020) © ZSBERG | 2019

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie ZGODA