Zawód: Technik żywienia i usług
gastronomicznych
WYBIERZ
NAS - POSTAW NA SWOJĄ
PRZYSZŁOŚĆ OFERUJEMY CI NAUKĘ W TECHNIKUM
ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH,
NR ZAWODU 343404
Z INNOWACJĄ: SZTUKA CARVINGU
·
Czteroletni okres nauki
·
Praktyki zawodowe
organizowane przez szkołę
·
Zdobędziesz kwalifikację:
TG.7 sporządzanie potraw i napojów
TG.16 organizacja żywienia i usług
gastronomicznych
Z NAMI
NAUCZYSZ SIĘ:
·
Oceniania jakości żywności
oraz jej przechowywania
·
Sporządzania i ekspedycji
potraw i napojów
·
Planowania i oceny żywienia
·
Organizowania produkcji
gastronomicznej
·
Planowania i realizacji usług
gastronomicznych
·
Rzeźbić w warzywach i
owocach oraz wykonywać dekorację potraw oraz stołów na przyjęciach
okolicznościowych
Dzięki
nam będziesz miał możliwość znalezienia zatrudnienia w:
- Restauracjach
- Barach
- Stołówkach
- Usługach cateringowych
- Zakładach produkcyjnych
- Organizacjach ochrony konsumenta
To
Ty będziesz wyznaczał nowe trendy w
żywieniu!
Stypendium Twoją szansą!!!
Dla uczniów ze średnią
powyżej 3,5.
Stypendium Starosty Płockiego.
Od 150 do 400 zł za
semestr. Zapraszamy na dni otwarte:
28 marzec 2019 roku
|